De stora kreditkortsföretagen Visa & Mastercard är förmodligen de två vanligaste systemen för betalningar online så väl som i fysiska butiker. De är också dominerande när det gäller ekonomiska transaktioner till och från casinokonton. Det är betydligt svårare att hitta aktörer inom service och handel som inte erbjuder dessa alternativ än sådana som gör det. Oftast är det inte ett av dem utan båda alternativen som erbjuds. Med dessa kort kommer man även åt kontanter via uttagsautomater runt om i världen. På senare år har det dock dykt upp nya möjligheter och kreditkortsföretagen är mindre dominerande idag än vad de varit.

Fördelar med Visa & Mastercard

Den största fördelen har vi redan varit inne på. Den stora tillgängligheten innebär att man kan sköta nästan alla affärer med sitt kreditkort och man behöver inte fundera så mycket på om det kommer att gå att använda eller inte. Visa & Mastercard är dessutom kända för att ställa vissa krav på dem som erbjuder dessa betalningslösningar. Som kund är det en viss trygghet att betala med sitt kort. En annan fördel är att kortföretagen har lojalitetsprogram som kan innebära att man samlar poäng med varje köp som man kan växla in mot olika förmåner och produkter. Korten är flexibla och har tjänster som anpassas utifrån kortinnehavarens förutsättningar och behov.

Nackdelar med Visa & Mastercard

Om man inte bara vill göra en enkel betalning online eller i butik utan överföra pengar mellan olika konton finns det idag snabbare alternativ än Visa & Mastercard. Framförallt är det så kallade e-plånböcker som öppnat nya möjligheter för den som vill kunna genomföra ekonomiska transaktioner i väldigt hög hastighet. Korten bör användas under ansvar eftersom det kan bli dyrt att utnyttja en eventuell kredit.

Tittar man på vad det kostar att använda korten kan man konstatera att serviceavgifterna som företag och butiker får betala för att erbjuda korten är ganska höga. Dessa avgifter, som står i relation till vilket belopp det gäller, läggs i regel på det pris du betalar varan eller tjänsten. Särskilt när det gäller köp online finns det mer ekonomiska alternativ.

”Still going strong”

Visa & Mastercard är betalningslösningar som funnit i mer än 50 år. De är amerikanska men tillfredsställer kunder i hela världen. Marknaden för finansiella tjänster växer stadigt och det gäller även kortföretagens kundbas. Detta trots att det idag finns flera aktörer som erbjuder både snabbare och billigare lösningar. Visa & Mastercard är varumärken som de flesta känner ett stort förtroende för och som förknippas med ansvar och seriositet. Om något går fel med en överföring kan du räkna med att få hjälp från serviceavdelningen.

Läs gärna även